БСП настоява за въвеждане на помощи за нуждаещите се заради скъпата

...
БСП настоява за въвеждане на помощи за нуждаещите се заради скъпата
Коментари Харесай

БСП настоява за „водни помощи“ и по-ниски цени при малко потребление

Българска социалистическа партия упорства за въвеждане на помощи за нуждаещите се заради скъпата вода и установяване на по-ниски цени при определение до избрани граници.  Партията желае също в Народното събрание да бъдат изслушани министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков и управлението на ВиК холдинга.

Решение за това е взето на взаимно съвещание през днешния ден на Изпълнителното бюро (ИБ) на Българска социалистическа партия и управлението на парламентарната група (ПГ) на „ Българска социалистическа партия за България “ и за него бе обявено от пресцентъра на социалистическата партия.

Според Българска социалистическа партия трябва  по допустимо най-бързия метод да се вземат ограничения за понижаване цената на водата . От партията допълват, че доста хора изнемогват от непостижимите цени. Социалистите са безапелационни, че водата не е привилегия и би трябвало да е налична до всеки един български жител

Шефът на КЕВР Иван Иванов призна, че Комисията нямала доста пълномощия

„ Ние настояваме за чуване на Министерството на районното развиване и на управлението на ВиК холдинга, с цел да се обясни какво тъкмо се случва в бранша “, допълват от Българска социалистическа партия.

От партията оферират промяна в две посоки, като преди всичко искат  незабавно да бъдат въведени незабавно две цени за водата  – за ползване до и над избрани количества. „ Защото за тези, които пълнят своя басейн, цената би трябвало да е една, а за тези, които я употребяват единствено за пиянство и спестовно – за къпане – друга “, аргументират се социалистите. На второ място те упорстват да има  „ водни помощи “ за обществено слабите групи хора , каквото има има в Европа, на правилото и на енергийните помощи у нас.

„ Българска социалистическа партия желае да се разбере кой е отговорен за безобразията в този бранш в последните 10 години и да понесе своята отговорност “, акцентират социалистите. За тях е от основно значимо да стартира изцяло разглеждане и възобновяване на системата, като се стартира от язовирите, ВиК бранша,  остарелите и неподновени с десетилетия тръбопроводи, пречиствателни станции и напоителни системи .

https://news.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР